O título de técnico superior en Dirección de Servicios de restauración identifícase polos
seguintes elementos:
Perfil profesional Competencia xeral: dirixir e organizar a produción e o servizo de alimentos e bebidas en restauración, determinando ofertas e recursos, controlando as actividades propias do aprovisionamento, cumprindo os obxectivos económicos, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, e prevención de riscos laborais e protección ambienta Contorno funcional: empresas grandes, medianas e pequenas de restauración do sector público ou do privado. Neste caso, realizan as súas funcións baixo a dependencia da dirección ou a xerencia dun restaurante, ou do superior xerárquico equivalente. Tamén poden desenvolver a súa actividade profesional no ámbito do comercio de viños e outras bebidas, ben na venda directa, ou ben na distribución ou na asesoría.. Ocupacións e postos de traballo máis relevantes: Director/ora de alimentos e bebidas; supervisor/ora de restauración moderna; "maître"; xefe/a de sala; encargado/a de bar-cafetaría; xefe/a de banquetes; xefe/a de operacións de cátering; "sommelier"; responsable de compra de bebidas; encargado/a de economato e adega. |
|
MÓDULOS |
HORAS |
1ºcurso |
|
Control do aprovisionamento de materias primas | 53 |
Inglés | 160 |
Xestión da calidade, e da seguridade e hixiene alimentarias. | 80 |
Gastronomía e nutrición. | 53 |
Procesos de servizos en bar-cafetaría. | 240 |
Procesos de servizos en restaurante. | 267 |
Formación e orientación laboral. | 107 |
2º curso |
|
Xestión administrativa e comercial en restauración. |
70 |
Recursos humanos e dirección de equipos en restauración. |
53 |
Segunda lingua estranxeira (Frances) |
157 |
Sommelier. |
157 |
Planificación e dirección de servizos e eventos en restauración |
140 |
Empresa e iniciativa emprendedora. |
53 |
2º curso - 6º Trimestre |
|
Proxecto de dirección de servizos en restauración. |
26 |
Formación en centros de traballo |
384 |
Total horas do ciclo |
2000 |
RESULTADOS DE APRENDIZAXE ASOCIADOS A CADA MÓDULO |