Dirección de Servizos de Restauración

Tagged:

 

O título de técnico superior en Dirección de Servicios de restauración identifícase polos
seguintes elementos:

  • DenominaciónDirección de Servicios de restauración
  • Nivel: formación profesional de grao superior.
  • Duración: 2.000 horas. (2 Cursos)
  • Familia profesional: Hostalería e Turismo.
  • Acceso a outros estudios: Diplomado en Ciencias Empresariais; Diplomado en Turismo

 

Perfil profesional

Competencia xeral: dirixir e organizar a produción e o servizo de alimentos e bebidas en restauración, determinando ofertas e recursos, controlando as actividades propias do aprovisionamento, cumprindo os obxectivos económicos, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, e prevención de riscos laborais e protección ambienta

Contorno funcional: empresas grandes, medianas e pequenas de restauración do sector público ou do privado. Neste caso, realizan as súas funcións baixo a dependencia da dirección ou a xerencia dun restaurante, ou do superior xerárquico equivalente. Tamén poden desenvolver a súa actividade profesional no ámbito do comercio de viños e outras bebidas, ben na venda directa, ou ben na distribución ou na asesoría..

Ocupacións e postos de traballo máis relevantes: Director/ora de alimentos e bebidas; supervisor/ora de restauración moderna; "maître"; xefe/a de sala; encargado/a de bar-cafetaría; xefe/a de banquetes; xefe/a de operacións de cátering; "sommelier"; responsable de compra de bebidas; encargado/a de economato e adega.
 

 

 

 

 

 

 


 

 

Requisitos de acceso ....

 Ensinanzas....

 

MÓDULOS 

HORAS 

1ºcurso  

 
Control do aprovisionamento de materias primas  53
 Inglés  160
 Xestión da calidade, e da seguridade e hixiene alimentarias.  80
 Gastronomía e nutrición.  53
 Procesos de servizos en bar-cafetaría.  240
 Procesos de servizos en restaurante.   267 
 Formación e orientación laboral.  107

2º curso  

 

Xestión administrativa e comercial en restauración.

70

Recursos humanos e dirección de equipos en restauración.

53

Segunda lingua estranxeira (Frances)

157

Sommelier.

157

Planificación e dirección de servizos e eventos en restauración

140

Empresa e iniciativa emprendedora.

53

2º curso - 6º Trimestre 

 

 Proxecto de dirección de servizos en restauración.

26

Formación en centros de traballo 

384

   

Total horas do ciclo  

2000 

   
 RESULTADOS DE APRENDIZAXE ASOCIADOS A CADA MÓDULO  

Mais información ....