Cociña e Gastronomía

Tagged:

O título de técnico en cociña e gastronomía identifícase polos seguintes
elementos: 

  • Denominación: cociña e gastronomía.
  • Nivel: formación profesional de grao medio.
  • Duración: 2.000 horas. (2 Cursos)
  • Familia profesional: hostalaría e turismo.

Perfil profesional 

Competencia xeral: A competencia xeral deste título consiste en executar as actividades de preelaboración, preparación, conservación, terminación e presentación, e servizo de todo tipo de elaboracións culinarias no ámbito da produción en cociña, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, prevención de riscos laborais e protección ambiental.

Contorno funcional:  Esta profesión desenvólvese en sectores e subsectores produtivos e de prestación de servizo onde se desenvolvan procesos de preelaboración, elaboración e, de ser o caso, servizo de alimentos e bebidas, como é o sector de hostalaría e, no seu seo, as subáreas de hotelaría e restauración (tradicional, moderna e colectiva). Tamén en establecementos dedicados á preelaboración e á comercialización de alimentos crus, tendas especializadas en comidas preparadas, empresas dedicadas á almacenaxe, ao envasado e á distribución de produtos alimentarios e outros.

Ocupacións e postos de traballo máis relevantes: Cociñeiro/a de calquera tipo de establecemento e/ou aloxamento. Xefe de partida. Empregado do departamento de economato e adega de unidades de produción e servizo de alimentos e bebidas( hotel, restaurante, hospital, empresa de colectividades, etc.) Estas persoas desenvolven a súa actividade profesional en empresas grandes, medianas e pequenas, nomeadamente do sector de hostalaría, aínda que tamén poden traballar por conta propia en pequenos establecementos do subsector de restauración



Requisitos de acceso....

Ensinanzas ....

MÓDULOS  HORAS
1ºcurso    
Seguridade e hixiene na manipulación de alimentos 53
Preelaboración e conservación de alimentos  240
Técnicas culinarias  320
Procesos básicos de pastelaría e repostaría. 240
Formación e orientación laboral  107
2º curso    
Sobremesas en restauración. 140
Ofertas gastronómicas. 87
Produtos culinarios. 350
Empresa e iniciativa emprendedora. 53
2º curso - 6º Trimestre   
Formación en centros de traballo  410
   
Total horas do ciclo   2000
   
 RESULTADOS DE APRENDIZAXE ASOCIADOS A CADA MÓDULO  
 

Mais información....