PLAN DAFIS. Elaboración de pratos saudables
O segundo traballo a elaborar foi relacionado coa alimentación e nutrición, co fin de coñecer un pouco máis acerca de alimentos saudables, e como organizalos na nosa dieta de un xeito sinxelo. Levouse a cabo entre o final do segundo trimestre e o comezo do terceiro.
Para cumplir este fin, baseamos a tarefa na organización plasmada no prato de Harvard. Con el, de un xeito moi visual e intuitivo, podemos elaborar pratos que conteñan os distintos tipos de alimentos recomendados para unha alimentación saudable.
Ademais, o prato de Harvard so ten en conta os alimentos non ultraprocesados, polo que tamén nos dou pe a tocar este tema, e poder reflexionar sobre se a composición xeral da nosa dieta é saudable.
Como punto de partida, traballamos sobre contidos teóricos relacionados cos nutrintes, para saber identificar os alimentos que os conteñen, as súas funcións e as súas características.
Con todo esto, xa estabamos listos para elaborar os nosos pratos. Utilizando a estructura de prato de Harvard, debemos elaborar un prato frío (tipo ensalada) e un prato quente. E, sobre eles, explicar os macronutrintes e micronutrintes que contén cada alimento. Esta tarefa foi entregada na aula virtual da materia, e a continuación presentamos exemplos dos documentos aportados.