Skip to Content

RESULTADO DO CONCURSO DE SOBREMESAS DE ANTROIDO

 

Concurso de sobremesas de Antroido 2014

(Organizado polo equipo de actividades extraescolares)

 

Relación de premiados:

 

1º Premio

Diego Fernández Rañal

 

Follas de limón e Filloas                     

Follas de limón:                                        Filloas

200 gr de fariña                                    1 litro de leite enteira

6 ovos                                                   6 ovos

125 ml de leite                                      280 gr de fariña

½ sobre de lévedo Royal                   1 chisco de sal

Follas de limoeiro                                 1 vaso de anís

Azucre glass                                          3 culleradas de azucre

Raiadura dun limón

                                                       

2º Premio

Lucía e Aroa Chao Picos

 

Almendrucos

Por cada ovo tres culleradas  de azucre (3 ovos)

Un chupito de anís

100gr de améndoa moída

3 vasos de fariña

Mesturar todos os ingredientes, amasar, estirar, facer boliñas con forma e tamaño dunha améndoa e fritir en aceite.

 

3º Premio

Ana Fraga Veiga e Nerea Gundín Fraga

 

Torradas

2 barras de pan ( do día anterior)

1 litro de leite

2 vasos de anís

2 ovos

canela

azucre

aceite de oliva

Mesturar o leite e o anís nunha cazola e poñer no lume, engadir un toque de canela ”ó gusto” (como facía a miña avoa), remover un pouco ata que empece a ferver. Deixamos repousar.

Cortamos o pan en rebandas un pouco grosas, somerxemos as rebandas do pan no leite co anís temperado ata que empapen ben, deixámolas nunha fonte entre 5 e 10 minutos repousando. Por último batemos os ovos e rebozamos as torradas, ás fritimos e ás  poñemos a escorrer no papel absorbente e engadimos azucre por enriba.

 

 

 

 



story | by Dr. Radut