Skip to Content

Rúa Cardeal Páramo Somoza Nº12 Pantón 27430 (Lugo)              ceip.monte.balinho@edu.xunta.gal  Telf.:982828216/15

SAÍDA ROSENDE (ESCOLA DE HOSTALARÍA)

Este mércores 24 de abril, os grupos de Infantil, 1º e 2º primaria e 3º e 4º primaria, realizaron unha visita/saída xunto con mestres e mestras á Escola de Hostalaría de Rosende, situada preto da nosa contorna. Intentando dar continuidade a tres dos proxectos do Baliño (Voz Natura, Nutriescolas e o Pdi "Coñecendo a provincia: Lucus Augusti").

 

Alí recibironnos con moito agarimo e ledicia, mestr@s e estudantes que se preparan para camareir@s e cociñeir@s. Tíñannos preparadas uns obradoiros relacionados coa alimentación e protocolo moi divertidos.

  • Obradoiro de "cookies" con chocolate: atendemos á mini introducción do que debemos facer para levar unha vida sana e saudable. Explicáronnos o proceso de facer galletas e puxémonos mans á masa.
  • Obradoiro dos sentidos: con vendas nos ollos poñemos a proba o noso sentido do gusto (cenorias, pemento vermello, menta, chocolate, amorodo...)
  • Obradorio de cocktails sin alcohol e batidos de chocolate e vainilla.
  • Obradoiro de espetos de froitas (amorodos, plátanos, piña e laranxa).

Pasamos unha mañá do mais divertida e aprendemos un montón.

Tomade nota da receita de GALLETAS:

  • 250 g de fariña
  • 125 g manteiga (moi fría)
  • 4 g sal
  • 80 g azucre glas

SABLAGE: mesturar cunhas rasquetas e logo coa xema dos dedos ata deixala cunha consistencia de area

Engadir un ovo e unha xema cando teña a textura mencionada. Amasar e non traballar demasiado a masa para non derreter a manteiga.

Cubrir cun film e deixar enfriar durante 2 horas. 
Enrolar en forma de cilindro.

Cortar e dar forma de galleta.

Engadir "toppings" ao gusto como p.ex. pedriñas de chocolate.

Levar ao forno.

 

 

 



blog | by Dr. Radut