Skip to Content

Rúa Cardeal Páramo Somoza Nº12 Pantón 27430 (Lugo)              ceip.monte.balinho@edu.xunta.gal  Telf.:982828216/15

PAN DE TRIGO CASEIRO

Pois cremos que este ano montaremos a nosa propia producción alimentaria...jajajaj. Entre os productos que nos dá a nosa horta e o que nos animamos a elaborar (marmelo, iogures...)... dádenos un pouco de tempo e xa o veredes! O pdi "Coñecendo a nosa provincia", lévanos a recordar coma os nosos antepasados elaboraban os seus alimentos na casiña, en familia, aproveitando as colleitas...

rapazada de 3º e 4º acompañada dos mestres animouse agora a facer nada máis e nada menos que o seu propio pan...Experimentar todos xuntos o proceso foi unha gozada e o rico que lles saíu ao final, un éxito total. 

A continuación, deixámosvos fotos do proceso e mailo resultado, acompañado dos ingredientes e pasos para que o poidades elaborar vós mesmos. So fai  un pouco de QUERER!

Ingredientes:

  • Fariña de trigo
  • Auga
  • Levadura feita con masa nai
  • Sal
Pasos elaboración:
1. Disolver sal en auga temperá. Botar nun bol a fariña e facer un volcán cun cráter.
2. Engadir auga e a masa nai, mesturando pouco a pouco e engadindo fariña ata que non se peguen as mans.
3. Cando teñamos unha masa compacta, deixar repousar durante 2 horas (canto máis repouso mellor)
4. Amasar pouco facendo formas ou dividindo a masa en dúas. 
5. Deixar repousar 30min mentres prequentamos o forno
6. Marcar os panes e meter ao forno.
 


blog | by Dr. Radut