O alumnado de 5º de EP traballou en Ciencias da Natureza sobre os diversos tipos de alimentos. Para esta actividade buscaron información sobre como se clasifican os nutrientes e tamén buscaron imaxes deos diversos alimentos en folletos de publicidade. Coas imaxes fixeron un pequeño mural e tamén fixeron unha exposición por grupos das características principais dos alimentos que lle correspondían.
GRUPO I. Alimentos derivados dos cereais, as patacas e o azúcre. Teñen alto contido en hidratos de carbono. GRUPO II. Aceite e graxas. Aportan ao corpo as graxas que necesita. GRUPO III. Carne, peixe, ovos, legumes e froitos secos. Son os que nos aportan proteínas. GRUPO IV. Produtos lácetos e os seus derivados. Aportan calcio e proteínas. GRUPO V. Hortalizas e verduras. Alimentos que aportan vitaminas e minerais. GRUPO VI. Froitas. Aportan ao corpo vitaminas e minerais. Atendendo á función dos alimentos no organismo diferenciamos entre. ALIMENTOS ENERXÉTICOS. Os do grupo I e grupo II. Aportan o “combustible” que necesitamos para realizar as nosas actividades diarias. ALIMENTOS FORMADORES. Os do grupo III e grupo IV. Son os que contribúen ao crecemento, desenvolvemento e mantemento das estruturas do noso corpo, coma os músculos e os osos. ALIMENTOS REGULADORES. Os do grupo V e grupo VI. Serven para que o noso corpo utilice de forma correcta o resto dos alimentos. E como elemento fundamental está a AUGA que debemos beber con regularidade para manternos sans.
|
|||